Επιστολή καταπέλτης του Χρήστου Μπουλούμπαση για το Φεστιβάλ Παιδείας και Πολιτισμού

Posted on 15/06/2017. Filed under: ΓΡΙΖΑΝΟ |

Το 2ο Φεστιβάλ Παιδείας και Πολιτισμού  του δήμου Φαρκαδόνας που διεξήχθη την περασμένη Δευτέρα  στην Οιχαλία προκάλεσε δυσαρέσκεια και έντονες αντιπαραθέσεις.

Συγκεκριμένα οι πρώτες επίσημες αντιδράσεις  προέκυψαν από πλευράς πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Τρικάλων διά στόματος  του διευθυντή  κ Χρήστου Μπουλούμπαση.

Σε επιστολή που κοινοποίησε  πριν από λίγη ώρα στο ΚΡΗΝΗ LIVE ο κ. Μπουλούμπασης αναφέρετε στο ιστορικό της δημιουργίας και υλοποίησης των Φεστιβάλ της Φαρκαδόνας χρησιμοποιώντας σκληρή γλώσσα προς το δήμο Φαρκαδόνας, εξηγώντας μεταξύ των άλλων ότι δεν τήρησε τα συμφωνηθέντα.

Ο κ. Μπουλούμπασης  στην επιστολή του προς τον δήμαρχο Φαρκαδόνας αναφέρει πως το Φεστιβάλ έχασε το εκπαιδευτικό του  ύφος και μετατράπηκε σε αγώνα εντυπώσεων, διαγκωνισμών και προσωπικής προβολής.

Αναλυτικά η επιστολή έχει ως εξής:

«Επιστολή του Διευθυντή της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Νομού
Τρικάλων προς το Δήμαρχο Φαρκαδόνας
για το Φεστιβάλ Παιδείας και Πολιτισμού
Κ. Δήμαρχε,
Μετά την πραγματοποίηση του 1ου και του 2ου Φεστιβάλ Παιδείας και Πολιτισμού, αφού σας ευχαριστήσουμε για άλλη μια φορά τόσο εσάς όσο και τους συνεργάτες σας Αντιδημάρχους για τη μέχρι τώρα συνεργασία μας, επισημαίνουμε τα εξής:
Σύμφωνα με το υπ’ αριθμ. 14220/9-11-2015 έγγραφο της Αντιδημαρχίας του Δήμου που απεστάλη απευθείας προς τα σχολεία, η αρχική σας πρόταση συνεργασίας αφορούσε στην οργάνωση «Φεστιβάλ Παιδείας», υπό την αιγίδα της Αντιδημαρχίας Παιδείας. Ως τόπος διοργάνωσης του Φεστιβάλ, σύμφωνα με το παραπάνω έγγραφο της Αντιδημαρχίας, οριζόταν μόνο η Φαρκαδόνα. Όπως γνωρίζετε, η εν λόγω πρόταση της Αντιδημαρχίας δε βρήκε καμιά ανταπόκριση από τα σχολεία γιατί, εκτός των άλλων, υποβλήθηκε με αντιδεοντολογική και αντιθεσμική διαδικασία.
Λίγους μήνες μετά, και αφού αναλάβαμε τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Τρικάλων, ο τότε Αντιδήμαρχος, επικαλούμενος την εντοπιότητά μου, επανέφερε το αίτημα ζητώντας τη στήριξή μου. Επισήμανα στον κ. Αντιδήμαρχο ότι βασική προϋπόθεση για να αποδεχτούμε την πρόταση συνεργασίας είναι να διοργανώνεται το Φεστιβάλ όχι μόνο στη Φαρκαδόνα αλλά εκ περιτροπής στις έδρες των πρώην Καποδιστριακών Δήμων (Φαρκαδόνα, Οιχαλία, Ταξιάρχες) και να τηρηθούν από μέρους της Αντιδημαρχίας κάποιες υπηρεσιακές και δεοντολογικές διαδικασίες, οι οποίες προβλέπονται από τις κείμενες εκπαιδευτικές διατάξεις.
Με δεδομένη την ισχυρή θέληση και των δύο πλευρών, μετά από ανταλλαγή ηλεκτρονικής αλληλογραφίας, συμφωνήσαμε σε κάποιες βασικές αρχές συνεργασίας. Στο πλαίσιο αυτής της καλής συνεργασίας ο κ. Αντιδήμαρχος μου πρότεινε να συντάξω προσωπικά το κείμενο του νέου εγγράφου που θα έστελνε, μέσω της Διεύθυνσης τώρα πια, προς τους Διευθυντές και τους Συλλόγους Διδασκόντων. Έτσι, με βάση το εν λόγω έγγραφο (3400/5-5-2016) καθώς και τη θετική ανταπόκριση των επτά σχολείων από τα δέκα και τις απανωτές συσκέψεις συνεργασίας με όλους τους εμπλεκομένους, διοργανώθηκε το 1ο Φεστιβάλ Παιδείας και Πολιτισμού.
Φέτος, οι παραπάνω βασικές αρχές συνεργασίας, αντί να ενισχυθούν, παραβιάστηκαν κατάφωρα και αρκετές φορές βρεθήκαμε μπροστά σε τετελεσμένα γεγονότα, που προκάλεσαν την εκπαιδευτική και επιστημονική υπόσταση των εκπαιδευτικών. Μονομερώς και αυθαίρετα ακυρώθηκαν προσυμφωνημένες από πέρυσι διαδικασίες, ενώ το Φεστιβάλ, κατά γενική διαπίστωση, έχασε τον εκπαιδευτικό του χαρακτήρα και μετατράπηκε σε αγώνα εντυπώσεων, διαγκωνισμών και προσωπικής προβολής. Το γεγονός μάλιστα ότι δίχασε ακόμη και την τοπική αυτοδιοικητική ομάδα της Οιχαλίας, η οποία σε ένδειξη διαμαρτυρίας δεν παρέστη στο Φεστιβάλ, ενισχύει ακόμη περισσότερο την παραπάνω διαπίστωση.
Κ. Δήμαρχε, οι εκπαιδευτικοί της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης δεν στερούνται ιδεών και προτάσεων και πολύ περισσότερο δεν είναι αυτό που αναμένουν από την Τοπική Αυτοδιοίκηση. Ο ρόλος της Τοπικής Αυτοδιοίκησης είναι να στηρίζει υλικοτεχνικά την υλοποίηση των ιδεών της εκπαιδευτικής κοινότητας, πολύ περισσότερο μάλιστα, όταν αυτές εδώ και χρόνια είναι θεσμοθετημένες και, λόγω της οικονομικής δυσπραγίας, δεν υλοποιούνται σε τακτική βάση.
Για τους παραπάνω λόγους και προκειμένου ως Διεύθυνση Εκπαίδευσης του Ν. Τρικάλων να διαφυλάξουμε τον εκπαιδευτικό χαρακτήρα του Φεστιβάλ και να υπερασπιστούμε το κύρος των Διευθυντών και των Εκπαιδευτικών αλλά και να θεμελιώσουμε τον διαχρονικό και θεσμικό χαρακτήρα του Φεστιβάλ, πέρα από πρόσωπα και καταστάσεις, θα πρέπει να συμφωνήσουμε ότι το Φεστιβάλ Παιδείας και Πολιτισμού των Δημοτικών Σχολείων του Δήμου Φαρκαδόνας θα πραγματοποιείται από εδώ και πέρα σύμφωνα με τα όσα σαφώς ορίζονται από τις σχετικές εκπαιδευτικές διατάξεις, που εξειδικεύονται ως εξής:

Την ευθύνη, το συντονισμό της οργάνωσης και παρουσίασης του Φεστιβάλ θα έχει ο Υπεύθυνος Σχολικών-Πολιτιστικών Δραστηριοτήτων της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Τρικάλων.
Η θεματολογία των πολιτιστικών προγραμμάτων και η διαμόρφωση του προγράμματος παρουσίασης θα γίνεται από τους Διευθυντές και τους Συλλόγους Διδασκόντων σε συνεργασία με τον Υπεύθυνο Σχολικών-Πολιτιστικών Δραστηριοτήτων της Διεύθυνσης Εκπαίδευσης Ν. Τρικάλων.
Οι Βεβαιώσεις συμμετοχής θα υπογράφονται από το Διευθυντή Εκπαίδευσης και τον Υπεύθυνο Σχολικών-Πολιτιστικών Δραστηριοτήτων.
Ο ρόλος του Δήμου Φαρκαδόνας θα αφορά στην αιγίδα και την οικονομική και υλικοτεχνική υποστήριξη του Φεστιβάλ.

Κ. Δήμαρχε, με τη βεβαιότητα ότι θα έχουμε τη σύμφωνη γνώμη σας και ότι θα συνεχίσουμε μαζί την πορεία προς το 3ο Φεστιβάλ Παιδείας και Πολιτισμού των Δημοτικών Σχολείων του Δήμου Φαρκαδόνας παρακαλούμε να μας ενημερώσετε έγκαιρα για τις προθέσεις σας ώστε να αρχίσουμε να το σχεδιάζουμε. Σε διαφορετική περίπτωση θα αναζητήσουμε συνεργασίες με άλλους τοπικούς φορείς.

Ο Διευθυντής της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Νομού Τρικάλων
Χρήστος Μπουλούμπασης»

ΚΡΗΝΗ LIVE

 • RSS grizaniotis

  • O Δήμαρχος Φαρκαδόνας απαντά στο δημοσίευμα του Θανάση Ζιώγκου 24/02/2018
   Με επιστολή του ο Δήμαρχος Φαρκαδόνας Θανάσης Μεριβάκης, απαντά στο προ ημερών δημοσίευμα του πρώην Δημάρχου Οιχαλίας Θανάση Ζιώγκου, όσον αφορά την δικαστική δικαίωση του τελευταίου από το Εφετείο Λάρισας, για την υπόθεση των σφαγείων Οιχαλίας. Αναλυτικά στην επιστολή αναφέρεται:«Σεβόμενος το θεσμικό μου ρόλο δεν θα αντιδικήσω δημόσια με τον πρώην δήμαρχο Ο […]
  • Επιλέγουν το δημόσιο μαιευτήριο ολοένα και περισσότερες Τρικαλινές 23/02/2018
   Πριν τη κρίση το δημόσιο μαιευτήριο αποτελούσε δεύτερη επιλογή για τις γυναίκες, ωστόσο τόσο η μείωση του οικογενειακού προϋπολογισμού σε περικοπές, όσο και η αύξηση των ανασφάλιστων, απέδειξε πως ο «πελαργός» μπορεί εξίσου πρόθυμα να προσγειωθεί σε δημόσιο νοσοκομείο με μηδενικά έξοδα.Οι γέννες στην Μαιευτική – Γυναικολογική Κλινική του Νοσοκομείου Τρικάλων […]
  • Πίνουν νερό που ρέει σε σωλήνες αμιάντου… 23/02/2018
   Στο Γριζάνο ο Χρήστος Σιμορέλης που ενημερώθηκε για τα προβλήματα της Τοπικής Κοινότητας. Την τοπική Κοινότητα Γριζάνου του Δήμου Φαρκαδόνας, επισκέφτηκε ο Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Χρήστος Σιμορέλης, μαζί με τον Συντονιστή της Οργάνωσης Μελών Φαρκαδόνας Δημήτρη Στάμο και το Μέλος της Ν.Ε. Τρικάλων του ΣΥΡΙΖΑ Μπάμπη Μουργελά.Ο Βουλευτής, σε μια σύντομη ενημέρωση […]

Liked it here?
Why not try sites on the blogroll...