Οι Γεωπόνοι Πρέβεζας ενημερώνουν για τις τοξίνες στα τρόφιμα

Posted on 03/03/2011. Filed under: ΓΡΙΖΑΝΟ |


Ο Σύλλογος Γεωπόνων Πρέβεζας διοργανώνει ανοικτή ημερίδα για τους καταναλωτές με θέμα «Σύγχρονοι Διατροφικοί Κίνδυνοι: υπολείμματα γεωργικών φαρμάκων και τοξίνες στα τρόφιμα» την Κυριακή, 13 Μαρτίου 2011 και ώρα 10:30πμ. στη Θεοφάνειο Αίθουσα Πρέβεζας.
Η εκδήλωση περιλαμβάνει ανασκόπηση των διατροφικών κινδύνων, εκτενή παρουσίαση των υπολειμμάτων από φυτοπροστατευτικά προϊόντα σε τρόφιμα και νερά, καθώς και αναφορά στις μυκοτοξίνες που βρίσκονται στα τρόφιμα. Τις εισηγήσεις θα πραγματοποιήσουν ειδικοί επιστήμονες, ενώ στο τέλος της ημερίδας θα ακολουθήσει συζήτηση με το κοινό.
Η εκδήλωση θα ξεκινήσει στις 10.30 π.μ. στη Θεοφάνειο Αίθουσα Πρέβεζας.
Πληρ. στο τηλέφωνο 6977/094873 ή στο email: geoponoiprevezas@gmail.com.
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
10:30 – 10:45 προσέλευση
10:45 –11:00 “Ανασκόπηση διατροφικών κινδύνων” Αναστάσιος Π. Γάτσιος, Ποιοτικός Ελεγκτής – Δ/νση Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής Π.Ε. Πρέβεζας
11:00–11:30 “Υπολείμματα φυτοπροστατευτικών προϊόντων σε τρόφιμα και νερά” Δρ Γεώργιος Ε. Μηλιάδης, Τακτικός Ερευνητής, Προϊστάμενος Εργαστηρίου Υπολειμμάτων Γεωργικών Φαρμάκων – Μπενάκειο Φυτοπαθολογικό Ινστιτούτο
11:30 – 12:00 «Μυκοτοξίνες στα τρόφιμα» Δρ. Δημήτρης Τσιτσιγιάννης, Λέκτορας Φυτοπαθολογίας -Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών
12:00–13:00 Ερωτήσεις – Συζήτηση – Συμπεράσματα

Liked it here?
Why not try sites on the blogroll...